Deltakere
15840
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15840,bridge-core-2.1.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-19.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Agnethe Schreuder-Lindløv

Agnethe Schreuder-Lindløv, visuell kunstner og kunstformidler ved Stavanger Kunstmuseum.
Utdannet i moderne kunst og estetikk ved Kunstakademiet i Trondheim, NTNU. Mine arbeider presenteres gjennom skulptur, installasjon, maleri, fotografi og video. Det overliggende temaet i mitt kunstnerskap er problemstillinger rundt sosiale fasader og identitet i det moderne samfunn.

Før jeg startet med kunstutdannelsen i 2007 var min hovedfokus på teatret. Jeg startet som skuespiller i barneteatret ved Rogaland Teater i 1986 og deltok i forestillinger frem til 2005. Denne bakgrunnen har gitt meg interesse i teaterets virkemidler, og bruken av teatrale og barokke elementer er essensiell mine arbeider. Med denne interessen tar jeg iscenesettelse og historiefortelling med meg for å studere hverdagsteatret.

Jeg ser på Vippepunkt som en arena for å dele tanker og erfaringer rundt det å drive kreativt, og et sted hvor jeg kan ta læring av kurs, reiseopphold og mentorprogram for videre utvikling av egen næring.

Jeg håper at Vippepunkt kan hjelpe meg til å lære hvordan jeg kan klare meg videre i kunstfeltet, og hvordan å sondere terrenget for veien videre.

Espen Eidem

Espen Eidem er en produsent, låtskriver og musiker fra Stavanger som driver studioet «Komet Lydstudio» i Bjergsted. Espen har tross sin unge alder av 22 år drevet med musikk i over ti år, og har det siste året drevet med musikk på fulltid som produsent i studioet sitt.

Fokuset når Espen produserer musikk ligger på å gjøre sitt ytterste for forstå visjonen til artistene og bandene, og at de kan komme inn med lave skuldre og få en god opplevelse av innspillings og mikse-prosessen. For å oppnå dette har Espen innredet studioet for å ha en hjemmekoselig atmosfære, som mange artister foretrekker fremfor et fancy og imponerende studio når de skal jobbe kreativt. Espen har bred kjennskap til ulike sjangere, og har jobbet med artister og band innenfor alt fra pop til hard-rock og hip-hop.

Gjennom å ha vært musiker selv i mange år, kjenner Espen godt til presset og usikkerheten som kan ligge på en musiker under innspilling. Målet langsiktig er at Komet Lydstudio skal være studioet der artistene kan være seg selv og bli forstått, samtidig som de får et produkt av høy teknisk kvalitet.

Jeg håper Vippepunkt kan hjelpe meg til å bygge et større nettverk og utvikle min kreative og tekniske kompetanse, slik at jeg kan nå ut til flere artister og gi dem det de trenger.

Espen Kluge

Espen Kluge er komponist, visuell kunstner og designer. Han er slave av idéene sine og liker spesielt godt å følge dem inn i nye tverrfaglige områder. De siste årene har han brukt tid på å skrive musikk til norske TV produksjoner som “Hvem drepte Birgitte?” (vises på TV2) og “Heedless” (vises på NRK), i tillegg til å ha soloutstilling med det kodebaserte kunstprosjektet “Alternatives”, 100 portretter laget i kodespråket Javascript. Han har også jobbet mye med en egen oppfinnelse som nå er patentert og blir utviklet i oppstartsfirmaet Höylytt AS, som handler om å utvikle musikkprodukter for læring. Hans hverdag består for tiden av en blanding av å skrive musikk for nye TV produksjoner, jobbe med utvikling og design av ny musikalsk programvare, og noen andre tverrfaglige kunstprosjekter.

Jeg vil bruke Vippepunkt til å utvide mitt profesjonelle nettverk, og utforske et miljø med mennesker som er interessert i tverrfaglighet innen musikk og teknologi.

Mari Kolbeinson

Jeg heter Mari Kolbeinson og er nyetablert billedkunstner i Stavanger. Jeg arbeider hovedsakelig med maleri, skulptur og installasjon. Prosessen er viktig for meg, og jeg blir ofte inspirert av eksperimentering med ulike materialer i atelieret. Tegning er viktig del av prosessen min, og skisser fra byrommet og byggeområder er ofte utgangspunkt til skulpturelle verk. Jeg har studert ved Kingston University i London, hvor jeg tok min bachelorgrad i Fine Arts i 2012. Senere tok jeg Mastergrad i kunst på Kunst- og designhøgskolen i Bergen, hvor jeg ble ferdig uteksaminert i 2015. Siden da har jeg bodd og arbeidet i både London og Stavanger, og presentert arbeider på større visningssteder og mindre prosjektrom begge plassene. Jeg har for tiden atelier på TOU, hvor jeg daglig arbeider med mitt kunstneriske virke. Jeg er også med og driver de kunstnerstyrte visningsstedene Studio17 og Bruksrommet, begge i Stavanger.

Tore Pang

Tore Pang har i mange år vært en av de mest fremtredende hiphop-artistene i Rogaland. Som medlem av rapgruppen Kriminell Kunst og urban/elektro-duoen SAXXEMARK har han gjort seg bemerket som vokalist, låtskriver og live-artist med flere radiolistede låter og norgesturnèer bak seg. Han har også gjort låtsamarbeider med artister som Izabell, Lido, Ken Ring (SE), Smif-n-Wessun (US) og Thomas Dybdahl.

I tillegg til sin egen musikk er han kjent for å være en viktig mentor for andre hiphop-artister og har mottatt priser som «Kulturprisen» av Rogalands Avis, «Årets live act» av Natt & Dag, «Kulturbryggeren» av Tou Scene og «Willy Oftedals ærespris» for sitt arbeid med kultur og ungdom.

I 2018 startet Tore plateselskapet og managementet STVG Kartell sammen med Izabell Ekeland, og sammen bygget de et studiokollektiv på Hillevåg i Stavanger med fem lydstudioer som er i daglig bruk. Via STVG representerer han i dag acts som Izabell, Icy Arn, Kriminell Kunst, Kiddo Kæsh og Wayra Taqui.

Jeg ønsker å utvikle meg som låtskriver/produsent og lære mer om hvordan manøvrere i musikkbransjen som en liten aktør. Vippepunkt kommer til å gi meg muligheten til begge deler ved å åpne de rette dørene til de rette folkene. Å kunne lære fra de beste vil gi meg uvurderlig kunnskap og nettverk til å drive selskapet videre på en bedre måte.

Ingvild Thingnes – KRA

Ingvild Maria Thingnes driver initiativet KRA (Kunst Rom Arbeid) sammen med Eduardo Scaramuzza. KRA er et kunstnerfellesskap og arbeidsrom for kunstnere i etableringsfasen. Initiativet skal legge til rette for at kunstnere har lett tilgang til arbeidsrom, et godt faglig fellesskap og et støtteapparat for å etablere seg som kunstnere.

 

KRA sin visjon er å styrke kunstmiljøet i Stavanger. Vi knytter samarbeid med de eksisterende kulturinstitusjonene i byen, og jobber med å inkludere avgangsstudentene fra FFUK og Kunstskolen. Samtidig vil vi gjerne invitere offentligheten inn i kunstneriske prosesser og skape bedre møteplasser på tvers av samfunnsgrupper.

 

KRA er et åpent hus med ulike kunstnere, blant annet innenfor dans, musikk og visuell kunst. Initiativet startet i 2020, og det åpner for aktiv deltakelse i utforming av eventer, samtaler og møter. Vi håper at initiativet kan vokse og gro, samt knytte sterke bånd med andre viktige aktører i området.

Hilde Selvikvåg

Hilde Selvikvåg er artist og kommer fra Jæren i Rogaland. Hun har på kort tid oppnådd stor suksess med Spellemannsominasjon av debutalbumet «Slepp meg fri» (2015), og deretter det fengende andrealbumet, «Fanga heile verden» (2018) , hvor over halvparten av låtene ble radiolistet. Med poplåter på klingende jærdialekt har hun sneket seg inn i manges hjerter og vist at hun er en unik artist og låtskriver som våger å gå sine egne veier.

 

Våren 2019 flyttet hun inn i nytt studio i musikkfellesskapet Tou Lyd i Stavanger hvor hun skriver og produserer musikk. Herfra styrer hun også virksomheten helt på egenhånd. Hun booker sine egne turneer og konserter og har sitt eget plateselskap. Dette drifter hun sammen med to kolleger. På denne måten skiller hun seg ut fra andre aktører som ofte har et større apparat i ryggen.

 

I 2020 mottok hun også Statens kunstnerstipend for yngre og nyetablerte kunstnere.

Jeg håper at Vippepunkt kan gi meg en bredere forståelse av hvordan man kan fortsette å utvikle en bærekraftig og lang musikkarriere på egenhånd, og samtidig ha tid til kunsten og det kreative arbeidet.

Sigbjørn Håland

Sigbjørn har en variert bakgrunn innen musikkbransjen i Stavanger, han er musiker og låtskriver i bandet Nylenda og har tidligere vært ansatt som prosjektkoordinator i STAR, rådgiver i BandOrg og hatt prosjektstillinger innen booking og festival administrasjon.

 

Høsten 2020 startet Sigbjørn arbeidet med å etablere plateselskapet Tukan Records under Tou. Med opprettelsen av øvings- og studio fellesskapet Tou Lyd, Vinyl trykkeriet T-time Vinylplant, i tillegg til at de huser flere næringer innen musikk, har Tou i løpet av de siste årene blitt et sentrum for musikkbransjen i regionen. Samtidig har det ikke eksistert et operativt plateselskap i Stavanger. Med opprettelsen av Tukan Records har vi som mål å få en mer helhetlig næringskjede og bygge et toneangivende plateselskap i Stavanger.

 

Tukan Records har som visjon å gi ut musikk som står for nysgjerrighet, nyskaping og integritet. I tillegg vil Tukan Records tilby tjenester innen digital distribusjon, promotering, markedsføring, administrasjon og bistand ved fysisk utgivelse av vinyl.

Vippepunkt gir meg muligheten til å høste av andres erfaringer og bygge nettverk som vil sette meg i en bedre posisjon til å ta gode valg for selskapet og artistene vi samarbeider med.

Stine Oliversen

Stine Oliversen har gått på studiet «Prosjektledelse Kultur» på Nordisk Institutt for Scene og Studio og har en bachelor i økonomi og administrasjon. Hun har de siste årene jobbet som prosjektkoordinator med hovedansvar for booking i Kulturkompaniet AS og som assisterende festivalsjef i Utopiafestivalen.

 

Hun brenner for musikkbransjen og vil jobbe for at det skal være mulig å drive i Stavanger, både som utøver og som bransjeapparat. Det siste året har hun samarbeidet med artister fra regionen for å se på hvordan byen kan bli mer attraktiv for både artister og de som ønsker å jobbe i bransjen.

 

Jeg vil jobbe for at Stavanger har et profesjonelt apparat for neste generasjons artister og bransjefolk. Målet mitt med å være med i Vippepunkt er å få nye erfaringer og nettverk.